Halott szállítás

Date

2016. november 26

Categories

Szolgáltatás

Halott szállítás

Kivel, mikor és miért pont vele?

A halálesetek többsége, még akkor is, ha hosszú, ismert betegség után történik is meg, váratlanul jön. Az elhunytat innentől kezdve, akár lakáson történt a haláleset, akár kórházban történt szállítani kell. A szolgáltatók jellemzően ezért egészen magas díjat számolnak fel, hiszen ideális esetben erre alkalmas járművet kell elindítaniuk, illetve szakdolgozókat kell beállítaniuk a feladat elvégzésére.

Nem mindegy, hogy ilyenkor kit választunk, esetlegesen milyen díjakat kér a szolgáltató ezért.

Ha tudjuk, hogy kivel akarjuk végeztetni a temetést, akkor célszerű erre azt a szolgáltatót megkérnünk, akivel a temetési szertartást is bonyolítjuk. Nevezetesen ilyenkor messze jobb árakat érhetünk el!

Milyen eszközzel?

A temetkezési szolgáltatók jellemzően két eszközt használnak, amelyeknek különböző a feladatuk is. Első az általánosságban említhető szállító autó, amely jellemzően egy belül fertőtleníthető burkolattal ellátott furgon, amelynek nincsenek ablakai, vagy átláthatatlanul sötétített üvegekkel rendelkeznek. Ilyen járművekkel rendelkezünk mi is.

A második az úgynevezett “pompaautó”, amely egy a temetési szertartásokon használható eszközt jelenti. Ezek a járművek a Magyar temetkezési szokások miatt, illetőleg a temetők kialakítása miatt legtöbbször nagy megyeszékhelyek temetőiben fordulnak elő, ahol a ravatalozótól a sírhelyig hosszú utat kell megtennie a gyászmenetnek. Ezek a járművek kettős célt szolgálnak.

Az egyik, hogy a test, vagy hamvak szállítását elvégzik a sírhelyig, ugyanakkor a koszorúk szállítását is megoldják egyszerre. Ez már a szertartásszervezés részét képezi.

A legfontosabb, hogy ez utóbbi esetenként külön díjért áll rendelkezésre! Alkalmazása nem is minden esetben szükséges, ezt alaposan mérlegelni kell!