Temetkezési szolgáltatás

 Hogyan tudjuk elfogadni a megváltoztathatatlant?

A legtöbb esetben a temetkezési vállalkozók azt próbálják elmondani a megrendelőiknek, hogy ők éppen mennyivel jobban vagy szebben végzik el a feladataikat. Sőt, legtöbbször a pénzre hegyezik ki a szövegeiket, hogy ki, mennyivel olcsóbban végzi el ugyanazt a szolgáltatást!

A véleményünk, hogy ez nem helyes!

Alapvetően a temetési szertartás egy olyan folyamat elindításában kell, hogy segítsen, amely a gyász feldolgozását könnyíti meg. Egy jól, kegyelettel és tisztelettel kivitelezett szertartás a segítségünkre van abban, hogy egy befejezett életet tudatosítsunk magunkban, hogy lezárjuk a szerettünk, hozzátartozónk, rokonunk vagy éppen barátunkkal való kapcsolatunkat, elfogadjuk a távozását.

Mit érdemes tudni a temetkezési vállalkozók által kínált szertartásokról?

A temetkezési vállalkozók – kivétel nélkül – igyekeznek a felekezetektől mentesen, vallási ideológiákat mellőzve dolgozni. Magyarul, járatosak a különböző vallási szertartások és polgári szertartások kivitelezésében.

Van még ennél fontosabb is!

A vállalkozók, ha lehet igyekeznek a lehető leggyorsabban elvégezni a feladatokat, hiszen költségeiket így tudják csökkenteni, esetlegesen a kapacitásuk növelésére is tehetnek szert.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy olyan temetkezési vállalkozással érdemes csak elvégeztetni a temetési szertartásokat, akik hajlandóak időt szánni a megfelelő kivitelezésre. Ennek legfőbb oka, hogy nem a szertartás elvégzése kell, hogy legyen a feladat, hanem a végtisztesség megadása, a hozzátartozók, családtagok megnyugvásának elindítója kell, hogy legyen a szertartás!

Akkor mit várhatunk el?

Valljuk, hogy akár katolikus, református vagy bármely más felekezet szertartásáról is van szó, kapkodás nélkül, a legnagyobb nyugalom és kegyelet megadása mellett kell elvégeznünk a feladatot, tehát ezt mindenképpen el kell várnunk!

Hisszük, hogy szolgáltató részéről a tiszta és rendezett ruházat, a valóban elkötelezett alkalmazottak a hivatásuk iránt és a szervezett, fegyelmezett működés az alapja mindennek. Így ezt is elvárhatjuk!

El kell várnunk az elhunytakkal szembeni tiszteletet a szolgáltatótól, legyen szó akár hamvasztásról, akár hagyományos koporsós temetésről az elhunytat megilleti a megbecsülés!

Mi van, ha a környezet nem teszi ezt lehetővé?

Az elmúlt években sikerült bebizonyítanunk, hogy még olyan helyen is, ahol sajnos a temető ravatalozója nem tette lehetővé a megfelelő előkészületet lehet kegyeletteljes búcsúztatást végezni! Függetlenül attól, hogy milyen vallású volt az elhunyt, illetőleg milyen szertartást rendeltek meg a temettetők.

Akkor miért van különbség az árakban? Nem az a döntő?

Az a helyzet, hogy jelentős eltérés van a szolgáltatók árai között és ezt sajnos tudjuk. Ahogy mindenhol, itt, ebben a szektorban is az a divat, hogy egymásra megjegyzéseket téve, teljes intoleranciával dolgoznak a szolgáltatók.

Mi nem akarunk ebben részt venni, így igyekszünk csak a legszükségesebb költségeket megfizettetni a megrendelőkkel, igyekszünk olyan szolgáltatást nyújtani, amely nem a pénz körül forog, hanem az emberek körül!

Ebből talán kikövetkeztethető, hogy az árakban nagyon sokszor a szolgáltatók egyéni háttere is látszódik, tehát felesleges dolgokat fizettetnek ki, ne adj Isten, gyors és rossz szolgáltatással teljesítik a feladatukat.

Innen jönnek az áreltérések, illetőleg az egymás alá ígért temetési díjak!

Azt gondoljuk, hogy Kaposváron és Somogy megyében az elmúlt években végzett, egyre gyarapodó számú megrendelésünk minket igazol, így a fent leírtak megállják a helyüket!